Mundo Capoeira

Oprichting

Op 7 februari 2006 werd 'Grupo Internacional Mundo Capoeira' opgericht, met zijn hoofdkwartier in Salvador da Bahia, BraziliŽ. Mundo Capoeira is een internationale organisatie zonder winstoogmerk met het doel de educatieve, sociale en culturele aspecten van capoeira te steunen en ontwikkelen doorheen de wereld. Mundo Capoeira wil vooral de filosofie van het capoeiragem verspreiden, zonder dat onze kostbare capoeira iets van zijn waarde verliest.

Vandaag zijn wij, de familie van Mundo Capoeira, actief over heel West-Europa en ver daarbuiten, je kan ons vinden in:
BelgiŽ, BraziliŽ, Duitsland, Griekenland, Ierland, ItaliŽ, Luxemburg, OekraÔne, Rusland, Turkije en de Verenigde Staten.

Iedereen is altijd welkom om toe te treden tot onze groep, om samen met ons van capoeira te kunnen proeven.

Filosofie

Ons doel is om de filosofie en kennis van de oude mestres over te dragen aan onze leerlingen, om zo de ware gedachte van capoeira en de kunst in zijn totaliteit te kunnen behouden en verspreiden. De leden van Mundo Capoeira die ťťn worden met onze filosofie worden zelf een element van de fundamenten van capoeira.

Mundo Capoeira wil deze gedachte verspreiden onder al zijn leerlingen over de wereld. Onze filosofie is gebaseerd op respect, discipline en vrijheid. 3 fundamentele zaken waaraan elke capoeirista moet werken om waarde te kunnen geven aan de Braziliaanse cultuur. Capoeira is een kunst van het verleden, het heden en de toekomst. Het is een voorstelling van leven, vrijheid, weerstand en lijden. Zo herinneren we ons aan de moeilijke tijden waarin capoeira ontstond.